«Шоу із затертого підручника». У США вважають заяву Путіна про «визволення» Маріуполя дезінформацією, — речник Держдепартаменту

Офіційні особи в США відкинули як дезінформацію заяву президента Росії про те, що його сили «звільнили» портове місто.

«Шоу із затертого підручника». У США вважають заяву Путіна про «визволення» Маріуполя дезінформацією, — речник Держдепартаменту

Про це заявив Нед Прайс, речник Державного департаменту США.

«Ми розуміємо, що українські сили утримують свої позиції, і є всі підстави вважати, що шоу президента Путіна та його міністра оборони для ЗМІ, яке ми бачили останніми годинами, є ще більшою дезінформацією з їхнього затертого підручника».

«Путін заявив про це, попри визнання його міністра оборони, що російські військові все ще борються з тисячами українських військових, які сховалися на металургійному заводі «Азовсталь», — пише з цього приводу The Guardian. — Але все-таки ситуація «близька до катастрофи», вважає Юрій Риженков, генеральний директор Метінвест Холдингу, якому належить металургійний завод.

«Коли почалася війна, у бомбосховищах і на об’єктах заводу ми мали досить хороші запаси їжі та води, тож деякий час цивільні особи могли цим користуватися і, в основному, виживали на цьому», — сказав він. — На жаль, усі речі, як правило, закінчуються, особливо їжа та речі першої необхідності. Думаю, зараз там близько до катастрофи".