Європейські можливості фінансування для українських інноваторів: відбувся воркшоп від EIC Accelerator, USF і МОН

Учора, 21 квітня 2022 року, Міністерством освіти і науки України спільно з European Innovation Council (EIC) Accelerator і Українським фондом стартапів проведено онлайн-воркшоп для українських стартапів «The European Unicorn factory: funding opportunities for Ukrainian innovators» щодо європейських можливостей фінансування в умовах війни в Україні.

Європейські можливості фінансування для українських інноваторів: відбувся воркшоп від EIC Accelerator, USF і МОН

«Україна щодня демонструє сміливість і героїчно протистоїть російській агресії. Внаслідок цієї жорстокої війни виникає необхідність подолання впливу загарбницьких дій рф. Зокрема, варто створити умови для розвитку інноваційної екосистеми, поєднання наукового та промислового потенціалу, активізації міжнародного співробітництва у сфері інноваційної діяльності, забезпечення трансферу технологій і комерціалізації наукових результатів, збільшення обсягу інноваційної продукції та реалізації продукції з високою прибутковістю, що дасть змогу пришвидшити процес відновлення України та її економіки», — зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Серед спікерів також були:

  • Павло Карташов, директор Українського фонду стартапів (USF);
  • Jean-David Malo, director of the European Innovation Council and SME Agency;
  • Keith Sequeira, head of EIC Board, Strategy and Feedback to Policy Unit;
  • Cornelius Schmaltz, head of EIC Accelerator Unit.

Під час воркшопу спікери поінформували про стан інноваційної системи України, спільні ініціативи та підтримку, що надається стартапам під час війни, а також План заходів на 2021−2023 роки з реалізації Стратегії розвитку сфери інноваційної діяльності на період до 2030 року.

Крім того, програма заходу містила проведення кількох лекцій і Q&A сесії, слухачі дізналися про головну концепцію Європейської інноваційної ради, інструменти фінансування, що застосовує EІС для підтримки інноваційних проєктів і про можливості, які надає EIC Accelerator (програми, процедури подачі заявок, етапи, платформу, послуги). У межах Q&A сесії спікери також надали фахові відповіді на додаткові запитання учасників.

Переглянути запис трансляції можна за посиланням.