Оркестр Збройних Сил України зіграв концерти у звільнених селах Київщини — Генштаб

Запальні українські мелодії, пісні сучасного етапу війни, знайомі з дитинства співанки розворушили загартованих в боях воїнів, подарували чимало приємних хвилин.

У звільнених селах Київщини провели концерти співаки і музиканти фольклорного ансамблю «Святовид» Зразково-показового оркестру Збройних Сил України.

Запальні українські мелодії, пісні сучасного етапу війни, знайомі з дитинства співанки розворушили загартованих в боях воїнів, подарували чимало приємних хвилин. Суворі вирази облич поступалися місцем щирим посмішкам, і ось вже зал охоче підспівує акторам; лунають бурхливі оплески і вигуки «Браво!».

«Сказати правду, ми трохи хвилювалися перед виступом, знаючи, що в цій військовій частині є свій чудовий музичний колектив, тобто, слухачі будуть вибагливими. Але вийшло навпаки: зал активно відгукувався на пісню, відчувався тісний контакт між виконавцем і залом. Деякі хлопці, не втримавшись у кріслах, виходили на вулицю і ми зі сцени бачили, як вони від душі танцювали під запальні мелодії, що долинали з широко розчинених дверей! Захисники України нітрохи не виглядали стомленими: в них ми відчули здоровий азарт, впевненість у своїх силах, налаштованість на перемогу», — розповіла солістка ансамблю Світлана.

«Дякуємо, що приїхали! Ми й не сподівались, що хтось завітає до нас в цю далеч, тим більше такий професійний, творчий, настільки відкритий до спілкування колектив. Ми наче вдома побували», — зізнавалися слухачі, з яких багато хто гуцульські мелодії знає з дитинства.

В рамках акції «Час обрав нас» творчі колективи Зразково-показового оркестру ЗСУ вчора провели п'ять концертів для військовослужбовців та цивільних в селах і містечках, нещодавно звільнених від російських окупантів.
«Ми приходимо сюди з музикою і піснями, щоб підтримати людей і запевнити: небезпека минулася, ми знову перемогли. Україна буде вільна від рашистської наволочі!» — зазначив керівник ЗПО полковник Ігор Биковський.