На Луганщини двоє депутатів підозрюються у колабораціонізмі

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру двом депутатам Сватівської районної ради Луганської області у колабораційній діяльності (ч. 2, ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року двоє депутатів Сватівської районної ради Луганської області вступили в злочинну змову з окупаційними військами РФ та представниками «ЛНР». Один із підозрюваних добровільно обійняв посаду «виконувача обов’язків голови – першого заступника голови адміністрації Сватівського району ЛНР», інша– «радника на громадських засадах виконувача обов’язків голови адміністрації Сватівського району ЛНР».

Крім того, підозрювана публічно закликала до підтримання окупаційної влади та повної співпраці з представниками «ЛНР». Її публічні заклики транслювалися ЗМІ псевдореспубліки та розповсюджувалися у відкритих джерелах інформації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Сватівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.