Постачання стратегічної продукції країні-агресору за заниженими цінами — викрито директора гірничо-збагачувального комбінату

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру директору гірничо-збагачувального комбінату за фактом умисного ухилення від сплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн (ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, підприємство протягом 2021 року здійснювало експорт видобутої титановмісної сировини на адресу підприємств Російської Федерації та Республіки Білорусь. За документами комбінат постачав цю сировину нібито австрійській компанії, проте фактично продукція одразу направлялась російським та білоруським підприємствам. Вартість реалізованої продукції було умисно занижено на загальну суму понад 56 млн грн, що призвело до втрат бюджету у вигляді несплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн.

Під час досудового розслідування за клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора рішеннями слідчого судді накладено арешт на корпоративні права на вказаний гірничо-збагачувальний комбінат та усі відкриті банківські рахунки цього підприємства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України. Факти заниження вартості реалізованої продукції та розмір несплачених податків встановлено, зокрема, за матеріалами фахівців Державної податкової служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.