Зберігається загроза ракетних ударів з боку Білорусі — Генштаб

Станом на 22 квітня зберігається загроза ракетно-авіаційних ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури України з території Республіки Білорусь.

На Волинському і Поліському напрямках війська РФ активних дій не проводили. Як повідомили у Генштабі, у Білорусі у прикордонних з Україною районах Гомельської області спостерігається нарощування систем радіоелектронної розвідки. В районах населених пунктах Клімовка та Димамерки розгорнули пости постановки радіоперешкод підрозділами зі складу 48-го окремого батальйону радіоелектронної боротьби західного оперативного командування збройних сил Республіки Білорусь. Крім того, війська РФ провели тренування з протиповітряної оборони.

На Сіверському напрямку підрозділи прикордонної служби ФСБ Російської Федерації продовжують посилено охороняти українсько-російський кордону в Брянській та Курській областях. Триває перегрупування військ РФ.

На Слобожанському напрямку окупанти силами підрозділів зі складу 6-ї загальновійськової армії, балтійського та північного флотів продовжують часткове блокування Харкова. Також вони обстрілюють підрозділи українських військ та об’єктів критичної інфраструктури.

На Ізюмському напрямку армія РФ проводить повітряну розвідку позицій українських військ, щоб визначити можливі напрямки наступу. Російські військові намагалися наступати у напрямках населених пунктів Заводи та Дібровне, успіху не мали.

На Донецькому і Таврійському напрямках бойові дії відбувалися вздовж всієї лінії зіткнення.

Протягом доби армія РФ штурмувала у напрямку Слов’янська, закріпилася в населеному пункті Лозове. В районах Зеленої Долини та Кремінної російські військові продовжують закріплюватись на зайнятих позиціях, перегруповуються та готуються до наступу.

Війська РФ посилили свої угруповання за рахунок переміщення з території РФ окремих підрозділів 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу. Безуспішно намагаються закріпитись в населеному пункті Рубіжне, зазначили у Генштабі.

В районі Попасної армія РФ здійснила штурм в напрямку населеного пункту Новотошківське та вглиб населеного пункту Попасна, успіху не було. Російські військові закріпилися в центральній частині населеного пункту Степне.

На Авдіївському та Курахівському напрямках окупанти намагалися здійснювати штурмові дії, успіху не мають.

На Маріупольському напрямку російські війська продовжували завдавати авіаційних ударів по Маріуполю та блокувати українські підрозділи в районі «Азовсталі».

На Запорізькому напрямку окупанти штурмували в напрямку населеного пункту Зелене Поле, успіху не мали. Російська армія посилила угруповання за рахунок переміщення підрозділів 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу. Водночас, батальйонна тактична група 127-ї мотострілецької дивізії 5-ї загальновійськової армії втратила боєздатність та виведена в район відновлення, повідомили у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку, в районі населеного пункту Олександрівка, війська РФ обороняють зайняті позиції. Проводять повітряну розвідку. Не виключається штурм для виходу на адміністративні межі Херсонської області.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/300490638930688