Росія б’є по Україні всім озброєнням, яке у неї є — військовий експерт

Росія використовує у війні проти України фосфорні та касетні бомби, які призводять до масової загибелі мирного населення.

На тлі повномасштабного військового вторгнення в Україну, Росія використовує всі види озброєння, яке є у неї в арсеналі. Також країною-окупантом активно використовується заборонене озброєння.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко.

«Є різні види ракет, які Росія проти нас застосовує. Є балістичні ракети — це „Іскандери“. Є крилаті ракети класу „повітря-земля“, що застосовуються авіацією з Чорного моря або з території Білорусі. Це ракети: „Х-29“, „Х-55“, „Х-555“, а також найдорожча з них — „Х-101“, здатна долати 5 тисяч кілометрів. Також є крилаті ракети „Калібр“, що запускаються з Чорного моря. Є ще балістичні оперативно тактичні ракети „Точка У“. Ну, і є звичайні бомби ФАП-3000, ФАП-1000, що скидаються авіацією. Саме від них дуже постраждав Маріуполь», — заявив експерт.

Мусієнко також нагадав, що Росія використовує у війні проти України фосфорні та касетні бомби, які призводять до масової загибелі мирного населення.

«Росія не гребує забороненими видами боєприпасів, такими як фосфорні та касетні бомби, які призводять до руйнувань і жертв серед мирного населення», — зазначив експерт.

Мусієнко зазначив, що, на його думку, Росія використовує проти України абсолютно весь свій військовий арсенал.

«Якщо ми подивимося на ракетні обстріли, РФ дійсно намагається використовувати все, що у неї є. Але треба розуміти, що санкції їм зараз закривають доступ до всіх високоточних технологій. Зокрема, до чіпів, мікропроцесорів, мікроприладів, необхідних для виробництва високоточної зброї», — заявив експерт.