В Україні порушили понад 8 тисяч справ щодо вторгнення РФ

Понад 8 тисяч проваджень відкрито в Україні за фактами військових злочинів окупантів

В Україні відкрито понад 8 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил РФ та Білорусі.

«З початку військової агресії слідчі Національної поліції України розпочали понад 8 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та Республіки Білорусь. Затримано 152 особи, оголошено про підозру — 192», — сказав перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін під час брифінгу.

Він також зазначив, що для розшуку винних і притягнення їх до відповідальності та для належного документування воєнних злочинів, злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні, працівники Нацполіції використовують новітні технології та сучасні передові практики відомих світових компаній, а також розроблені власними силами інформаційні системи та сервіси.

«Розгорнуто діяльність 123 протидиверсійних груп, до яких залучено понад тисяча поліцейських. Вже викрито 86 ДРГ та затримано майже 700 осіб», — повідомив Єнін.