ВМС США продемонстрували технологію безпровідної передачі електроенергії на велику відстань

Технологія SCOPE-M може бути використана для передачі електроенергії на Землю від великих орбітальних сонячних електростанцій для безперебійного забезпечення електроенергією національних мереж. Тим не менш, більш безпосереднє застосування, в якому зацікавлене Міністерство оборони США, полягає у передачі енергії безпосередньо військам у польових умовах, що може усунути необхідність поставок палива.

Військово-морська дослідницька лабораторія США (NRL) передала 1,6 кВт на кілометр з використанням мікрохвильового променя на дослідницькому полі армії США в Меріленд. Цей експеримент лабораторія назвала найбільш значною демонстрацію за півстоліття.

«Хоча SCOPE-M був наземним каналом передачі енергії, він став хорошим доказом концепції космічної лінії передачі енергії», – сказав Брайан Тірні, інженер-електронщик SCOPE-M. «Головна перевага передачі енергії з космосу на Землю для Міністерства оборони США полягає в тому, щоб зменшити залежність військ від постачання палива, які можуть бути вразливими для нападу».

Telegram
Енергоатом
Офіційний канал НАЕК «Енергоатом»

Запропонувати новину ️:

@EnergoatomNewsOffer_bot

Приєднуйтесь до нас:

️ Facebook: https://bit.ly/3v5dpND

️ Instagram: https://bit.ly/3H7y8CE

️ Youtube: https://bit.ly/3hbz9ip

️ Twitter: https://bit.ly/3ufhE8m