Окупанти заблокували виїзд із Мелітополя

Окупанти в Мелітополі хочуть «мобілізувати» чоловіків.

У Запорізькій області російські військові намагаються заповнити втрати особового складу за рахунок чоловіків-українців, які залишилися на тимчасово окупованих територіях. Наприклад, противник повністю заблокував виїзд із Мелітополя, щоб провести там свою «призовну кампанію».

Крім того, окупанти нарощують силу й намагаються створити запаси боєприпасів, матеріально-технічних засобів і важкої техніки.

Відомі також випадки, коли мелітопольцям надходили СМС-повідомлення від загарбників із вимогою повідомляти їх про заплановану евакуацію мирного населення. Окупанти лякають громадян тим, що ЗСУ нібито готують масові обстріли та вбивства цивільних під час евакуації.

«Звичайно, це абсолютна брехня, але росіяни не вміють чесно воювати, тому застосовують саме фейки й брехливі звинувачення», — зазначили в Запорізькій ОВА.

Війська РФ не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури області.

Вони й надалі розвішують свої прапори на адмінбудівлях і намагаються схилити українських чиновників до співпраці. 25 квітня цього сталося у Василівці. Там же окупанти призначили свою «мера» — Наталію Романіченко.