Ворог б’є ракетами в критичній близькості до Запорізької АЕС

Окупаційні російські війська 26 квітня випустили відразу дві російські ракети, які пролетіли в критично небезпечної близькості до Запорізької атомної електростанції.

«Проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком ЗАЕС, де розташовані 7 ядерних установок з величезною кількістю ядерного матеріалу, створює величезні ризики. Адже ракети можуть потрапити в одну або кілька ядерних установок, що загрожує ядерною і радіаційною катастрофою всьому світу», — підкреслив керівник Енергоатому Петро Котін.

Запорізька АЕС:

Запорізька АЕС — найбільша атомна станція в Європі.

4 березня російські загарбники взяли під контроль Запорізьку атомну електростанцію. Також окупанти захопили місто-супутник АЕС Енергодар.

На майданчику ЗАЕС окупанти також розмістили важку техніку і боєприпаси, фактично перетворивши станцію на військову базу і тероризуючи персонал станції та населення міста-супутника.

11 березня на АЕС прибули 11 співробітників російської державної ядерної корпорації «Росатом».

За даними «Енергоатому», на сьогодні всі 6 енергоблоків ЗАЕС обслуговуються українським персоналом, ротація співробітників відбувається. Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, але персонал змушений всі технічні рішення узгоджувати з їхнім командиром.