Український ринок праці знаходиться в критичному стані — експерт

Якщо подивитися на законодавчі ініціативи, то це пролонгація старих ідей дешевої робочої сили. Не дивно, що український ринок праці знаходиться в критичному стані.

Про це в ефірі i-ua.tv заявив експерт з питань соціального захисту Сергій Кондрюк.

«Комітет з питань соціальної політики працює над тим, щоб дестабілізувати ситуацію на ринку праці. Провокативний законопроект був провалений. Його зуміли погодити певні боси з великих профспілок вважаючи, що краще поганий компроміс, чим спроба боротися за те, щоб людину праці не ґвалтували. Це провокаційна, а можливо навіть диверсійна робота, яка руйнує український ринок праці, який знаходиться в критичному стані. За цей період жодного системного рішення чи пропозиції не пролунало ні з Мінекономіки ні з комітету соцполітики Ради, щодо адоптації українського ринку праці до цих надзвичайно складних умов», — сказав Сергій Кондрюк.

За його словами, в Україні зобов’язані забезпечити безпеку трудових відносин. Вона має стати складовою нацбезпеки та складовою обороноздатності нашої країни.

«Однак, крім провокацій, які приводять до зменшення трудових прав та дерегуляцій трудових відносин, нічого системного ми наразі не маємо. Це викликає занепокоєння. Якщо подивитися на законодавчі ініціативи, то це пролонгація старих ідей дешевої робочої сили. Безправ’я працівників та позбавлення їх мотивації працювати в Україні», — Сергій Кондрюк.

За його словами, біля третини українців виїхало за кордон.

" Постає питання, чи повернуться українці? Якщо будемо закладати фундамент гідної політики занятості, оплати та безпеки праці, люди повернуться. Якщо ж буде продовжуватися ганебна практика безправ’я, то після перемоги нашої країни, демобілізовані воїни з чемоданами поїдуть за кордон до родини", — резюмував експерт.