Більш як 700 000 українських домогосподарств і 868 населених пунктів досі перебувають без електропостачання — міністерство енергетики

Відновлено електропостачання понад 84 тисячам споживачів за минулу добу.

Робота енергосистеми України на 26 квітня 2022 року.

За минулу добу відновлено електропостачання понад 84 тисячам споживачів.

Зокрема, у Луганській області — 38 тисячам споживачів, Запорізькій — 18,8 тисячам, Київській — 12,5 тисячам, Донецькій — 10,2 тисячам, Харківській — 4,2 тисячам, Миколаївській — 400 споживачам.

Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.

Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій та виникнення нових пошкоджень.

Станом на 26 квітня в Україні залишаються знеструмленими близько 868 населених пункти, загалом близько 701,7 тисяч споживачів. Зокрема в Донецькій області — понад 284 тисячі споживачів, Харківській — 195 тисячі, Луганській — 91 тисячі, Київській — 44,8 тисяч споживачів.

Без газопостачання залишаються понад 228 тисяч абонентів. Найбільш складна ситуація із газопостачанням спостерігається в Запорізькій, Київській, Чернігівській, Миколаївській та Харківській областях.

Електроенергія:

Енергосистема України продовжує стабільно працювати паралельно з мережею ENTSO-E. Рівень споживання тримається на стабільному рівні.

Атомна генерація:

Всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Газотранспортна система:

Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу для потреб українських споживачів — промисловості, установ, домогосподарств, підприємств електроенергетики.

Гідроенергетика:

Гідроелектростанції Укргідроенерго працюють згідно з графіком та відповідно до команд диспетчерів. Експлуатаційний персонал знаходиться на робочих місцях. Зауважень по роботі обладнання та персоналу немає.

На станціях компанії виконуються планові ремонти гідроагрегатів, а також продовжуються роботи з реконструкції обладнання, метою яких є подовження термінів експлуатації гідротехнічних об’єктів, збільшення встановленої потужності ГЕС і ГАЕС, а також поліпшення якості виробленої електроенергії