Росію позбавили права проводити Чемпіонат світу з хокею у 2023 році

Міжнародна федерація хокею (IIHF) позбавила Росію права проведення чемпіонату світу 2023 року.

Про це повідомляє офіційний сайт IIHF.

Турнір мав відбутися у Санкт-Петербурзі з 5 по 21 травня. Рішення про нове місце проведення чемпіонату світу буде ухвалено на конгресі IIHF, який відбудеться у травні цього року під час світової першості у Фінляндії. Цей турнір, через усунення з боку IIHF, росіяни та білоруси пропустять — їх замінять збірні Франції та Австрії.

«Рішення про перенесення турніру було прийнято насамперед із міркувань безпеки та благополуччя всіх гравців, офіційних осіб, ЗМІ та вболівальників. Як і у випадку з попереднім рішенням ради IIHF про скасування молодіжного чемпіонату світу 2023 року, який мав відбутися в Омську та Новосибірську, рада висловила серйозне занепокоєння щодо безпечної свободи пересування гравців та офіційних осіб до Росії, з неї та всередині неї», — йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що Рада IIHF 28 лютого усунула всі збірні Росії від турнірів «до подальшого повідомлення», а також ухвалила рішення про перенесення молодіжного чемпіонату світу 2023 року, який мали прийняти Омськ і Новосибірськ.


Джерело: IIHF