У Придністров’ї «дуже бояться війни» і будуть «петляти» — радник глави МВС

Придністров’я — це останній резерв людських ресурсів для Путіна без оголошення мобілізації в самій РФ

У Придністров’ї «дуже бояться війни» і будуть «петляти» — радник глави МВС

Радник глави МВС Вадим Денисенко заявив, що на території невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» є великий опір участі в будь-яких бойових діях на території України.

Як він зазначив у коментарі «Страні», шанси на відкриття нового фронту проти України з боку Придністров'я високі. Але є безліч факторів всередині ПМР, які грають проти цього сценарію.

За його словами, жителі Придністров'я не хочуть воювати і, ймовірно, місцева «влада» буде дотримуватися «сценарію Лукашенка» і «петляти», щоб уникнути відкритої конфронтації.

«Зараз 60:40 на користь того, що Придністров'я вступить у війну і Путіну вдасться їх „поламати“. Але ситуація змінюється щодня. Треба розуміти, що Придністров'я — це останній резерв людських ресурсів для Путіна без оголошення мобілізації в самій РФ. Путін дуже хоче залучити їх. Але на території Придністров'я дуже бояться війни. Вони точно не хочуть цього і будуть пробувати „петляти“ за сценарієм Лукашенка. До того ж сьогодні були кілометрові черги на кордоні Придністров'я і Молдови — всі біжать від мобілізації, всі бояться, що їх змусять воювати», — зазначив Денисенко.