Київ: важливе на 26 квітня

Київ продовжує жити в умовах воєнного стану і дбає про малозахищені категорії населення. Так, від початку повномасштабного російського вторгнення продуктами першої необхідності забезпечили 82522 особи із цієї категорії.

Київ: важливе на 26 квітня

Крім того, було надано понад 75 тисяч порцій гарячих обідів, а соціальні працівники надали понад 475 тисяч соціальних послуг.

Нагадуємо, що соціальні органи забезпечують речами першої необхідності осіб із інвалідністю, родини, які виховують дітей з інвалідністю, самотніх літніх людей і паліативних хворих, та осіб, чий дохід складає менше двох прожиткових мінімумів.

Громадський транспорт столиці поступово повертається до звичних для містян маршрутів курсування.

Наземний пасажирський транспорт курсує з 07:00 до 21:00. Інтервал руху становить 20 хвилин.

У місті відновили роботу ще п’яти тролейбусних маршрутів — 5А, 23К, 26, 41, 50К.

Рух тимчасового автобусного маршруту № 50ТР від вул. Милославської до Дарницької площі припиняється.

Нагадуємо, що замість трамвайного маршруту, який з’єднував Пущу-Водицю з рештою Оболонського району, все ще курсує тимчасовий автобусний маршрут — 12 Т.

Автобус їздить від станції метро «Почайна» до 5-ої лінії у Пущі-Водиці.

Трамвайний маршрут дуже сильно постраждав під час бойових дій: знищені підстанції, рейки перебиті вибухами у багатьох місцях.

Маршрут відновлять, коли завершаться роботи із розмінування Пущі-Водиці.

Пуща-Водицький психоневрологічний інтернат, який окупанти обстріляли в середині березня, також готується до відновлення роботи після закінчення розмінування.

Пошкодження інтернату не дуже серйозні — в котельні пробито дах ракетою з «Граду», кілька будівель посічено осколками, а вибухова хвиля вибила в них вікна. Ще дві міни впали на територію інтернату.

Найголовніше, що на момент обстрілу всі підопічні інтернату були евакуйовані і ніхто не постраждав.

Роботи з обстеження та вилучення вибухонебезпечних предметів у районі Пущі-Водиці продовжуються.

26 квітня, піротехніки КАРСу долучилися до восьмигодинного обстеження території. Роботи виконували й вчора. За минулий тиждень, у період з 18 до 24 квітня, рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» відпрацювали 6 виїздів, пов’язаних із обстеженням об’єктів та територій на наявність вибухонебезпечних предметів або шкідливих речовин. Всього саме на розмінування піротехнічні підрозділи КАРСу виїздили 12 разів, виявили понад 20 вибухонебезпечних предметів.

Міська влада нагадує, що поки небезпечно відвідувати лісо-паркові зони та місця відпочинку на природі!