Депутату Херсонської міськради повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру депутату Херсонської міськради у співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111−1 КК України).

За даними слідства, депутат Херсонської міської ради від політичної партії «Блок Сальдо», знаючи, що м. Херсон тимчасово окуповане збройними формуваннями РФ, записав відеозвернення для російського інтернет-видання. Він закликав місцевих мешканців скласти зброю та припинити бойові дії. Також депутат організував та фактично брав участь у проведенні проросійського мітингу із пропагандою комуністичного, тоталітарного режиму, який транслювався у російських ЗМІ та у соціальних мережах.

З метою підтримки дій збройних сил РФ та окупаційної адміністрації держави-агресора, підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами оголосив про створення незаконного формування під назвою «Комитет спасення Херсонщины „За мир и порядок“». Під час засідання цього «комітету» було проведено голосування на підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчимиПодільського УП ГУ Нацполіції м. Києва за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ.