Окупанти планують приєднати Херсонську область до Криму

У тимчасово окупованому Херсоні загарбники поки що не збираються проводити псевдореферендум. Раніше вони анонсували, що «референдум» відбудеться до 10 травня, але потім їхні плани змінилися.

У тимчасово окупованому Херсоні загарбники поки що не збираються проводити псевдореферендум. Раніше вони анонсували, що «референдум» відбудеться до 10 травня, але потім їхні плани змінилися.

«Призначені комендант області і комендант міста. Вони призначили нового голову обласної адміністрації — Сальдо Володимира Васильовича, та нового міського голову — Кобця Олександра Юрійовича. Щодо „референдуму“. У мене немає чіткої інформації. Спілкуюся з мешканцями нашого міста і бачу, що немає ознак того, що буде „референдум“. На коли вони будуть його планувати — важко зараз сказати. Що я бачу: „референдуму“ не буде. Думаю, що вони, швидше за все, планують область приєднувати до Криму. Робити ще одну квазіреспубліку немає сенсу. Підготовки до „референдуму“ немає», — сказав він про ситуацію в місті.

Нагадаємо, що 25 квітня російські окупанти захопили приміщення Херсонської міськради та зняли прапор України. Голова обласної військової адміністрації Геннадій Лагута заявив, що це було очікувано, і ніхто з влади не прийме ні триколор РФ, ні радянський прапор.