Нардепів-колобарантів треба автоматично позбавити мандатів — Степан Хмара

У Верховній Раді сидять нардепи-колобаранти, яких треба автоматично позбавити мандатів.

Про це у прямому ефірі заявив громадський діяч, герой України Степан Хмара.

«На жаль, Україна з часу проголошення незалежності не зуміла відразу використати цей історичний момент, щоб повністю трансформувати владу з під імперської адміністрації, яка була за часів Радянського союзу, в нову українську владу. На жаль, в вищих ешелонах влади були люди, для яких інтереси української держави, українського народу та нашого суспільства, не були першим пріоритетом. В першу чергу, в них були амбітні та матеріальні інтереси. Саме так вони розцінювали владу, починаючи з першого президента Кравчука, потім Кучми і аж до сьогодні. Тобто влада не була жертовна та національно відповідальна. Влада не була готова до жертовності та працювати на користь України», — сказав С. Хмара.

За його словами, відразу після перемоги нашої країни над ворогом, треба буде знайти зрадників.

«Можна багато говорити про те, які помилки були допущені з самого початку. Але влада та суспільство мають пам’ятати, що відразу після перемоги нашої країни над ворогом, треба буде дослідити, хто зрадив. «Ті, хто це зробив, мають понести дуже серйозну відповідальність. Не можна буде говорите, що це питання не на часі. Президент мав би зробити висновки та поміняти зрадників на патріотичних досвідчених політиків», — підкреслив С. Хмара.

За його словами, перед Україною сьогодні стоїть багато актуальних питань.

«По-перше, успішна боротьба з зовнішнім ворогом ще і й на внутрішньому фронті. Мене дратує те, що чому досі у Верховній Раді сидять нардепи- колобаранти від ОПЗЖ. Адже ця партія признана антидержавною, тому нардепи мають автоматично позбавлятися депутатського мандату. А багато з них мають нести персональну відповідальність. Крім того, ми знаємо, що цілий ряд священиків УПЦ МП коригували вогонь ворога по нашим територіям. Вони негайно мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності», — каже С. Хмара.

У героя України виникає питання, як так сталося, що напередодні війни з країни тікало відомче керівництво контррозвідки.

" Хтось за це має відповідати. Всі ці питання треба невідкладно вирішувати. Все це хибна кадрова політика нашого президента. Про це не треба боятися говорити", — резюмував С. Хмара.