Путін ніколи не здобуде успіху для панування в Україні — Байден

Нова допомога у розмірі 33 млрд доларів повинна допомогти постачати українським Збройним силам зброю і боєприпаси без затримок.

Про це Байден сказав на брифінгу у Вашингтоні.

«Наша єдність в середині країни, наша єдність з нашими союзниками і партнерами, і наша єдність з українським народом надсилає безпомилкове повідомлення Путіну: ви ніколи не здобудете успіху для панування в Україні», — наголосив Байден.

Він сказав, що уроки історії свідчать, що якщо диктатори не сплачують ціну за свою агресію, вони провокують більше хаосу і більше агресії.

Президент США зазначив, що просить Конгрес схвалили додатковий бюджетний запит у розмірі 33 млрд доларів, аби допомогти Україні продовжувати протистояти російському вторгненню.

«Це має продовжувати поставки зброї і боєприпасів без затримок для мужніх українських бійців і продовжувати доставляти економічну і гуманітарну допомогу для українського народу. Це так зване додаткове фінансування задовольнятиме потреби українських військових під час критичних подальших тижнів і місяців», — наголосив Байден.

Як зазначив президент США, нове фінансування розпочне «перехід до надання довгострокової безпекової допомоги, яка допоможе Україні продовжувати захищатися проти російської агресії».

Він сказав, що в рамках нової допомоги Україна отримає «навіть більше артилерії, бронетехніки, протиброньованих систем, протиповітряних можливостей, які до цього часу вже застосовувалися дуже ефективно українськими бійцями».