Експерт розказав, чи вступить Україна в ЄС

Зараз у нашої країни є шанси вступити всюди, бо Україна тепер світовий герой, якого всі підтримують. Але розвиток України в ЄС буде гальмуватися.

Експерт розказав, чи вступить Україна в ЄС

Про це i- ua. tv в інтерв’ю заявив експерт з питань геополітики Юрія Буздуган.

«Середня людина в багатьох країнах ЄС важко працює та отримує не так уже й багато. І чим далі від Німеччини, тим гірше живуть люди. Частка „нових членів ЄС“ у світовому виробництві впала з 2,1% до 1,6%. Тому не бачу сенсу вступати в союз, де розвиток України буде гальмуватися. Не впевнений, що збережеться єдиний ЄС», — сказав Ю. Буздуган.

За його словами, німці настільки підірвали довіру до цієї організації, що ЄС навряд чи зможе пережити російсько-українську війну.

«Головним результатом війни буде створення двох „вітрин успіху“ — англійської та української. Прогнозую, що буде два союзи. Один з них — це західно-європейський союз, де буде домінувати Велика Британія, а Німеччина втратить лідерство. Точніше, це буде англо — французький союз. Якої він набуде форми, ми подивимося, але Німеччину чекають не кращі часи. Коли в ЄС будуть встановлені однакові правила для всіх, то німці будуть жити гірше, ніж англійці. По-друге, всі вже побачили, що Україна живе краще, ніж Росія, навіть з її нафтою та газом», — підкреслив Ю. Буздуган.

За його словами, зараз відбувається зміна геополітичного клімату, а Україна знаходиться у дуже вигідному становищі.

«Тепер українська економіка буде частиною ядра нової світової економіки. Ми будемо інтегровані не тільки до суспільства вільних народів, але й до їх системи створення багатств», — підкреслив Ю. Буздуган.

На думку експерта, Україні краще вступити в «Золотий мільярд», до Організації Економічного Співробітництва та Розвитку, членами якої є 29 країн із найвищою в світі продуктивністю економіки.

" Зараз у нашої країни є шанси вступити всюди, бо Україна тепер світовий герой, якого всі підтримують. Ми маємо усвідомити, куди ми хочемо", — резюмував Ю. Буздуган.