Герої – серед нас

Медаль «За військову службу Україні» вручається лише тим, хто проявляє мужність, відвагу, самовіддані дії у захисті державних інтересів України.

Герої – серед нас

Утім прикордонники свої мужні вчинки роблять не задля нагород, а за покликом душі та заради рідної України.

В’ячеслав, як і більшість прикордонників, 24 лютого, з початком вторгнення російської орди, став на захист рідної землі. І вже першого ж дня війни з росією його підрозділ у взаємодії з одним із підрозділів Збройних Сил України вступив у нерівний бій з переважаючими силами противника на Сумщині.

Завдяки вміло організованій офіцером обороні, у ході бою розрахунком СПГ прикордонників було знищено ворожу бронетехніку: один БМП та два БТР, при цьому збережено весь особовий склад.

Навички та вміння В’ячеслав застосував і при нальоті ворожої авіації на позиції свого підрозділу. І знов-таки зумів зберегти від втрат не лише своїх підлеглих, а й техніку.

Його побратими говорять, що подібних ситуацій на війні було не мало. І кожного разу В’ячеслав приймав правильні, хоч іноді й нестандартні рішення. Головне, кажуть, що його аналітичний розум, відчайдушність, відважність та безмежна любов до Батьківщини врятували не лише військових із ввіреного йому підрозділу, а й рідну землю.