Україна не може вдарити по Придністров’ю без дозволу Молдови — експерт

Війну треба вести не лише на своїй території, а й на територіях з боку яких є загроза. Проте Україна не може вдарити по Придністров’ю без дозволу Молдови.

Україна не може вдарити по Придністров’ю без дозволу Молдови — експерт

Про це у прямому ефері на i- ua. tv заявив перший Генпрокурор України, Суддя Конституційного суду у відставці, уродженець Молдови Віктор Шишкін.

«Війну треба вести не лише на своїй території, а й на територіях з боку яких є загроза. Якщо ми можемо самотужки нанести ракетний або авіаційний удар по базам Білорусі, з яких стартують літаки та ракети проти України, то нанести удар по території Молдови, без її дозволу, ми не можемо. Адже Білорусія відповідно до резолюції ООН для нас є агресором, а Молдова — ні. Також ми можемо завдавати ударів по російським містам», — сказав В. Шишкін.

За його словами, ситуація навколо Придністров’я набагато складніше на відміну від інших місць, де перебувають окупаційні війська. Це стосується Абхазії та Осетії, де проживає відповідний національний етнос. Хоча раніше ці території були частиною Грузії.

" А ось в Придністров’ї мешкає «збірна солянка». Там проживали молдованці, росіяни та українці. Тому ситуацію з Придністров’ям з етнічної точки зору не можна порівнювати з Абхазією та Осетією, бо там немає якоїсь нації. Тому з точки зору правового статусу не можна сказати, що у Придністров’ї є права на визначення нації. Це сепаратиські утворення та проект для утворення напруженості в певних регіонах для певного економічного та політичного зиску Москви", — резюмував Шишкін.