Окупанти експлуатують Придністров’я для контрабанди зброї

Щороку росіяни проводять у Придністров’ї оборонні та контрнаступальні дії із застосуванням боєприпасів зі складів в селі Ковбасній.

«Частина боєприпасів використовується для бойової підготовки, частина, за інформацією воєнної розвідки, для контрабанди», — сказав представник ГУР МО.

Ситуація в Придністров’ї, за словами ГУР МО, є сигналом про готовність росіян використати окуповану територію як додатковий плацдарм у війні з Україною.

«Ми відстежуємо розвиток ситуації в Придністров’ї. Там зараз іде серйозна боротьба між представниками влади та дуже активно працюють спецслужби РФ», — сказано в повідоленні.

Також у ГУР вважають, що вчинені росіянами вибухи в ПМР були спрямовані на примус маріонеткового уряду погодитися на розширення присутності військ РФ.

«Крім того, вибухи на об’єктах будуть подаватися як загроза для населення регіону та сигнал керівництву Республіки Молдова відмовитися від проєвропейської політики. Основна мета — залишити цей регіон повністю під контролем Москви, як вона намагається це зробити протягом 30 років», — пояснив представник розвідки.

Він назвав теракти «характерним почерком ФСБ»: «За нашими даними, все що зараз відбувається на території Придністров’я перебуває під контролем ФСБ РФ».