Українські військові допомогли вижити у Маріуполі 3-місячному малюку

У хаб «Я — Маріуполь» приходять за підтримкою сотні маріупольців. Кожен має свою історію. Своєю поділилася — Арина Вікторівна.

Вона працювала водієм трамваю та перші дні війни провела на роботі. Прийняла до себе родичів із трьома дітками, які втікали від обстрілів з МКР «Східний». Наймолодшому — 3 місяці. Для нього не було дитячого харчування. На допомогу прийшли українські військові.

«8 березня я пішла на 3 прохідні заводу імені Ілліча за гарячою їжею. Військові ЗСУ привезли туди для малюків памперси та дитяче харчування, яке відібрали у мародерів. Завдяки такий допомозі залишилися живі діти, які перебували у бомбосховищі комбінату, і зокрема наш 3-місячний Максим», — згадує жінка.

Частина родичів виїхала раніше, бо почав закінчуватися інсулін. Його не було в Маріуполі. Тому вони ризикнули, сіли на старенький «Жигулі» та рушили.

«Ходили на Порт-Сіті (гумточка від окупантів). Дикі черги, приниження, бійки за продукти. Це було жахливо… Знищити місто, щоб потім плюнути в душу його жителям у вигляді жалюгідних подачок…», — обурюється Арина.

Ситуація погіршилася, а бойові дії йшли до їх будинку. Тому 26 березня вирішили пішки вибиратися з Кальміуського району. Біля «Метро» її та чоловіка підкинув мікроавтобус до Нікольського. Наступного дня виїхали до Запоріжжя.

Уся сім'я врятована! Тепер будуть починати життя у нових реаліях… Головне — в Україні!