Прокремлівські ЗМІ продовжують брехати про «загрозу з України» у придністровському регіоні Молдови — Генштаб ЗСУ

Росія продовжує розповсюджувати інформацію через прокремлівські ЗМІ про нібито загрозу населенню придністровського регіону республіки Молдова з боку України.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зокрема, ЗМІ поширюють повідомлення про черговий випадок застосування українських БПЛА над складами боєприпасів.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

У Генштабі відзначають проведення перевірки готовності авіаційного компонента чергових сил та засобів системи протиповітряної оборони Білорусі. Також досі є загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах України з території Білорусі.

На Сіверському напрямку окупанти намагаються не допустити переміщення резервів ЗСУ з цього напрямку до Східної операційної зони. У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей рф розмістили частину підрозділів, виведених для відновлення боєздатності.

Також не виключають провокацій окупантів у прилеглих до держкордону України районах. Зокрема, є ймовірність обстрілів підрозділів Сил оборони та інфраструктури у прикордонних районах.