Люди в Миколаєві отримали 20 тонн гуманітарної допомоги завдяки співпраці Мінсоцполітики та благодійного фонду «Оберіг-26»

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що Мінсоцполітики разом з Бердичівським благодійним фондом «Оберіг-26» забезпечили доставку 20 тонн гуманітарної допомоги до Миколаєва.

«Це 4 п’ятитонні вантажівки, які привезли людям три тонни питної води, адже більше двох тижнів місто без водопостачання, медичні препарати для хірургії, перев’язочні матеріали, антисептики та інші медичні засоби, продукти харчування тривалого зберігання, засоби гігієни, підгузки для дітей та дорослих. Також привезли крісла колісні для підопічних будинку для літніх людей. Волонтери благодійного фонду «Оберіг-26» на місці розвозять допомогу», - повідомила Марина Лазебна.

Медичні препарати надійшли з Франції, продукти харчування та засоби гігієни надали благодійники з Валенсії та Німеччини, а воду забезпечив Бердичівський пивоварний завод.

Доставка допомоги з Європи та по Україні стала можлива завдяки допомозі Мінсоцполітики.

Міністерство постійно розширює мережу партнерів із залучення, обробки та доставки гуманітарної допомоги постраждалим від воєнних дій. Це зарубіжні і українські благодійні фонди, громадські організації, бізнес і громадяни. «Я безмежно вдячна всім, хто розуміє, що об’єднавши можливості держави, бізнесу, громадського сектору та окремих людей, підсилюючи один одного, ми можемо більше, ніж кожен поодинці», - зазначила Марина Лазебна.