Ворог продовжує наступальні дії з метою встановлення контролю над Донецькою та Луганською областями

Агресор продовжує здійснювати наступальні дії, які мають на меті встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями країни.

Продовжуються наступальні дії противника у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом", — йдеться у повідомленні, опублікованому на Фейсбуці в суботу вранці.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив.

На Сіверському напрямку підрозділи військ агресора обстріляли позиції українських військ поблизу населених пунктів Кондратівка, Катеринівка, Сваркове та Білокопитове.

«На Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих позицій і завданні вогневого ураження підрозділам Збройних Сил України. З метою посилення угруповання ворог здійснює переміщення окремих підрозділів зі складу Східного військового округу з території Бєлгородської області до району міста Ізюм», — повідомляють у Генштабі.

Окупанти намагалися вести наступ у напрямку населених пунктів Сулигівка та Довгеньке, але зазнали поразки, успіху не мали. На Харківському та Ізюмському напрямках агресор «намагається розгорнути сили та засоби протиповітряної оборони».

«У Східній операційній зоні ворог продовжує вести наступ на Лиманському (у районах населених пунктів Ямпіль, Озерне, Лиман), Сєверодонецькому, де намагається завершити захоплення Рубіжного, Попаснянському (у напрямку Калинове і Попасна) та Курахівському (Оленівка та Новомихайлівка) напрямках. Успіху не має, бойові дії тривають», — зазначають у Генштабі.

На Запорізькому напрямку ворог не припиняє артилерійського обстрілу підрозділів українських військ.

На Південнобузькому напрямку фіксуються поодинокі обстріли позицій підрозділів військ ЗСУ.

На Бессарабському напрямку суттєвих змін не відбувалося.

На Миколаївському напрямку агресор активізував повітряну розвідку, «імовірно, з метою викриття наявності та характеру дій резервів».