Чернівчанин нелегально переправляв за кордон «татових шоферів»

Черговий канал незаконного виїзду з України військовозобов’язаних чоловіків викрили на Буковині.

Чернівчанин нелегально переправляв за кордон «татових шоферів»

Головним організатором нелегальної схеми виявився чернівчанин, який оформляв клієнтів водіями на підприємство свого батька. Чоловік підробляв трудові договори на здійснення транспортних перевезень за кордон з чоловіками призовного віку, забезпечуючи їм безперешкодний виїзд за межі країни.

За такою схемою «горе-кадровик» допоміг виїхати за кордон понад десятьом громадянам України. За свої послуги організатор схеми вимагав по 6 тисяч доларів США з кожного ухилянта.

За інформацією оперативних співробітників Чернівецького прикордонного загону розпочате кримінальне провадження.

Нелегальну схему викрили в рамках розслідування, яке з прикордонниками за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури, ведеться слідчими СУ ГУ НП у Чернівецькій області, у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.

Наразі буковинцю повідомлено про підозру у підробленні документів та незаконному переправленню осіб через державний кордон за ч.3 ст.358 та ч.3 ст.332 КК України.

Компетентними органами вирішується питання щодо арешту 6 автомобілів, вартістю близько 3 мільйонів гривень, які виявили під час обшуків на підприємстві.