Земельні аукціони: у українців відбирають землю навіть під час війни — експерт

Аукціони з продажу землі під час війни, свідчать про те, що у українців відбирають землю, навіть не дивлячись на бойові дії.

Земельні аукціони: у українців відбирають землю навіть під час війни — експерт

Про це у прямому ефірі заявив кандидат сільськогосподарських наук, автор багатьох наукових статей, публіцист Сергій Медвідь.

«Те, що відбувається сьогодні в країні, є продовженням спецоперації по відбиранню у українців землі. Навіть не дивлячись на війну. Ми дуже багата країна надрами та землею. В нас продають землю, бо ця ціль була поставлена ще на початку 90-х років, коли Кучма у 1996 році розпаював цю землю. Питання розпаювання землі дуже гостре. Адже земля належить усім поколінням українців. Але це покоління чомусь вирішило продати українську землю. При цьому виникає питання, коли в країні йде війна, та 12 мільйонів переміщених осіб, хто приймає участь у аукціонах та торгах з продажу землі», — сказав Сергій Медвідь.

За його словами, закон про ринок землі було прийнято з порушеннями.

" Українців привчають до порушень. Тобто спочатку виникає порушення, а потім його приймають за закон. У нас 70% українців виступають проти продажу землі. Тому прийняття цього закону є порушенням Конституції. Ми кажемо, що порушення — це продаж землі під час війни. Але забуваємо, що закон про продаж землі, було прийнято з усіма порушеннями під час карантину", — підкреслив Сергій Медвідь.

При цьому експерт зазначив, що порушення почалися ще з розпаювання землі.