Росіяни на Харківщині виганяють людей з їхніх помешкань, забирають речі та розстрілюють транспорт

Росіяни на окупованій Харківщині виганяють людей з їхніх помешкань, забирають речі, розстрілюють транспорт

Російські військові в окремих населених пунктах окупованої Борівської селищної територіальної громади на Харківщині виганяють людей з їхніх помешкань, забирають речі, розстрілюють транспорт.

Зокрема такі випадки були зафіксовані у с. Піски-Радьківські.

«Днями у тому ж селі російські загарбники влаштували постановочні телезйомки для пропагандистських каналів: зібрали людей і знімали відео, як окупанти роздають гуманітарну допомогу. Раніше такі відеозйомки відбувалися у Боровій. Іноді росіяни плутають назви населених пунктів та регіонів, тож кадри з роздачі „гуманітарки“ в Боровій можна побачити на російських YouTube-каналах з підписом „Луганська область“. Щодо складу гуманітарної допомоги — здебільшого вона українського походження. Зокрема, будь-який мешканець Харківщини може впізнати упаковку вершкового масла „Заріччя“ виробництва Куп’янського молочно-консервного комбінату, яке на кадрах відео роздають в якості гуманітарної допомоги росіян», — повідомляють у раді.

Також в деяких селах під виглядом російської гуманітарної допомоги роздають продукцію місцевих сільгосппідприємств: борошно, молоко, м’ясо забитих корів.

«На жаль, дійні стада фермерських господарств вже перетворилися на м’ясні, оскільки окупанти заборонили належним чином доглядати і вчасно доїти тварин», — йдетьс у повідомленні.