В Україні залишаються знеструмленими близько 819 населених пунктів

Відновлено електропостачання у Запорізькій області — 18,9 тисячам, Київській — 5,6 тисячам Харківській — 5,5 тисячам, Миколаївській — 1,3 тисячі, Донецькій — 400 споживачам.

В Україні залишаються знеструмленими близько 819 населених пунктів

За минулу добу відновлено електропостачання близько 31,7 тисячі споживачів.

Газопостачання відновлено майже 2,4 тисячам абонентів.

Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.

Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій та виникнення нових пошкоджень.

Станом на 2 травня в Україні залишаються знеструмленими близько 819 населених пунктів, загалом близько 680,4 тисяч споживачів. Зокрема, в Донецькій області — понад 296 тисяч споживачів, Харківській — 181 тисяча, Луганській — 99,2 тисяч.

Без газопостачання залишаються понад 206,5 тисяч абонентів. Найбільш складна ситуація із газопостачанням спостерігається в Запорізькій, Київській, Чернігівській, Миколаївській та Харківській областях.

Електроенергія:

Енергосистема України працює паралельно з ENTSO-E. Частота в мережі стабільна — 50 Гц.

Атомна генерація:

Всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Енергоблоки ЗАЕС обслуговуються українським персоналом та працюють на потреби України. Ротація працівників відбувається.

Газотранспортна система:

Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу для потреб українських споживачів — промисловості, установ, домогосподарств, підприємств електроенергетики. Ремонтні бригади ОГТС здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах, розташованих на звільнених від російських окупантів територіях.

Гідроенергетика:

Гідроелектростанції Укргідроенерго працюють в штатному режимі згідно з графіком та відповідно до команд диспетчерів.

Експлуатаційний персонал у повному складі знаходиться на робочих місцях.

На станціях компанії продовжують виконуватись планові ремонти гідроагрегатів, а також роботи з реконструкції обладнання, метою яких є подовження термінів експлуатації гідротехнічних об’єктів, збільшення встановленої потужності ГЕС і ГАЕС, а також поліпшення якості виробленої електроенергії.

Енергоатом Запропонувати новину