Данія надасть Україні допомогу

Данія незабаром надасть Україні практичну допомогу у відновленні, повідомив міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод.

«Ми будемо партнером та інвестуватимемо у відновлення України. І я знову підтвердив зобов'язання Данії у відновленні Миколаєва. Ми хочемо перейти до детальнішої інформації від українських партнерів. Але в той час, як ми говоримо, у нас є економічна допомога, а також практична допомога Україні, яка вже в дорозі: вона допоможе відновити вашу країну. Тому що ми маємо робити все можливе, щоб показати, що такі руйнування не повинні відбуватися, і що ми подолаємо їх якнайшвидше», — сказав Кофод на пресконференції з міністром іноземних справ України Дмитром Кулебою в Києві в понеділок.

Він зазначив, що Данія і далі надаватиме Україні військову, гуманітарну підтримку.

«Ми вже надали Україні допомоги на більш ніж EUR200 млн, зокрема багато зброї. І ми хочемо продовжити нашу підтримку, ми хочемо підтримати Україну в боротьбі з Росією. Ми також закликатимемо Росію негайно і безумовно піти з вашої країни», — наголосив Кофод.

Глава МЗС наголосив на необхідності і далі запроваджувати жорсткіші санкції проти Росії, продовжувати постачати допомогу Україні, включно з відповідною зброєю, продовжувати процес збирання доказів зл