Експерт розказав, що має відбутися з Московським патріархатом в Україні після війни

Московський патріархат залишаються п’ятою колоною — агентурою іншої держави, яка сьогодні знищує Україну. Це буде продовжуватися, доки ця організація не буде заборонена.

Про це в інтерв’ю i-ua.tv сказав доктор теології, доктор філософії, професор, член-кореспондент Національної Академії Наук України Дмитро Степовик.

«Що стосується Української православної церкви Московського патріархату в Україні (УПЦ МП), то тут слід називати речі своїми іменами: це Російська православна церква, а не українська. Але під час війни це питання не будуть підіймати, бо це дасть додатковий аргумент для Росії. В Кремлі використають цей привід, як доказ переслідування російських православних. Тому перейменувати УПЦ МП в РПЦ треба було набагато раніше. Парламент мав прийняти рішення, що всі помісні церкви повинні мати центри управління в Києві, а не в обласному центрі країни або за кордоном. Цього не було зроблено. І це було величезною помилкою. Це породило те, що ми сьогодні маємо невизначеність та існування двох великих церков. Одна належить Росії, а друга належить Стамбулу»,-сказав

За його словами, коли почалася війна, від Патріарха Філарета була пропозиція Митрополитові московської церкви Онуфрію об’єднатися.

«На сьогоднішній день Київський Патріархат не отримав від Московського патріархату жодної відповіді. Тому вони залишаються п’ятою колоною — агентурою іншої держави, яка сьогодні знищує Україну. Це буде продовжуватися, доки вони не будуть заборонені як організація, яка працює проти держави, в якій знаходиться. Та ми обов’язково переможемо ворога, адже сьогодні мільйони українських християн про це щиро моляться.