На сьогодні понад мільйон громадян повернулись в Україну з-за кордону — ДПСУ

Протягом останніх тижнів зафіксовано збільшення кількості жінок, дітей та людей похилого віку, які повертаються на Батьківщину.

На сьогоднішній день 1 млн 100 тис. громадян повернулись в Україну з-за кордону з початку повномасштабної війни РФ проти України.

Про це речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

«З 24-го числа (24 лютого 2022 року — УНІАН) загалом на державному кордоні переважає виїзд (громадян України за кордон — УНІАН) над в’їздом. Але, якщо говорити про повернення наших співвітчизників, то станом на сьогодні вже 1 млн 100 тис. наших співвітчизників перетнули кордон, слідуючи із-за кордону. На початку, так, це були переважно чоловіки, які зазначали, що вони не можуть залишатися осторонь у ситуації, яка є в Україні, і вони можуть стать до лав Збройних сил України або в якійсь інший спосіб допомагати державі боронитися від ворога», — сказав Демченко.

«Протягом останніх тижнів ми фіксуємо певне збільшення громадян України, які повертаються додому, і це вже не чоловіки переважно, а і жінки, діти та люди похилого віку. І це ті громадяни, які, власне, до цього рятувались від війни, і зараз вони бачать, що ситуація по західним областям більш-менш спокійна, і вони хочуть бути на Батьківщині і бути поближче до дому», — зазначив речник ДПСУ.