«Почесна» бригада РФ героїчно тікала з України із вкраденими унітазами — постпред в ООН

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів на засіданні Радбезу ООН про справжній «героїзм» і «стійкість» російської армії, яка тікала з-під Києва від українських військ із награбованим «добром».

«Почесна» бригада РФ героїчно тікала з України із вкраденими унітазами — постпред в ООН

Постпред України в ООН згадав, що Володимир Путін удостоїв 64-у мотострілецьку бригаду російської армії почесного звання гвардійської. Як аргумент Путін послався на так званий «масовий героїзм і доблесть, стійкість і мужність» солдатів цієї бригади.

Водночас Кислиця нагадав, що саме цей підрозділ «згідно з початковими російськими планами мав захопити Київ» і, перебуваючи місяць у Бучі, влаштував терор проти цивільного населення.

Пряма мова: «Військові цієї бригади, багато з яких уже ідентифіковані, понесуть відповідальність за масові звірства у Бучі. Такою є російська інтерпретація героїзму та мужності — убити сотні беззбройних мирних жителів, зґвалтувати десятки жінок і дівчат і, нарешті, втекти від українських військ.

Російські солдати продемонстрували стійкість лише в одному: відступаючи під вогнем українських військ, вони наполегливо зберігали все награбоване.

Вони залишили боєприпаси, щоб набити свої автомобілі вкраденими комп'ютерами, телевізорами, мобільними телефонами, одягом, килимами, пральними машинами й навіть унітазами".