На Херсонщині рашисти прискорили підготовку до «референдуму» — Генштаб

Хочуть заблокувати гуманітарну підтримку області.

На Херсонщині рашисти прискорили підготовку до «референдуму» — Генштаб

На Херсонщині окупанти активізували підготовку до «референдуму», дату якого перенесли на 27 квітня. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

На Херсонщині окупанти активізували підготовку до «референдуму». Дату імітації волевиявлення народу перенесли на 27 квітня. Намагаючись прискорити узаконення окупаційної влади, як завжди нехтують всіма законами і нормами. Те, що референдум призначено серед тижня, у робочий день, додатково підкреслює, що волевиявлення місцевого населення загарбників не цікавить, а в заготовленому сценарії відомий результат", — йдеться у повідомленні.
Водночас зазначається, що населені пункти області перебувають під постійними обстрілами.

«Навколо Олександрівки ворог намагався продовжити штурм, але успіху не мав. Нашим розвідпідрозділом виявлено та знищено два прихованих пости спостереження противника», — додали у командуванні.

Крім того, ворог продовжує тероризувати мирне населення Херсонської області. росіяни мають намір повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади. Так, у селі Золота Балка представники російських окупаційних військ заявили про те, що «зелених коридорів» більше не буде. Мешканцям села заборонили залишати населений пункт. Таку інформацію повідомили у Генштабі ЗСУ.

Ворог попередив про свої терористичні плани щодо вбивства цивільного населення. На зборах окупанти попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами ЗСУ, загарбники почнуть обстріл населеного пункту Золота Балка.

Також повідомляється, що ворожі військові продовжують обхід помешкань та проводять там обшуки.