Світовий банк попередив про «людську катастрофу» через вторгнення Росії в Україну

Президент Світового банку Девід Малпасс попередив про «людську катастрофу», оскільки ціни на продукти харчування різко зростають у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

Світовий банк попередив про «людську катастрофу» через вторгнення Росії в Україну

Про це пише ВВС.

Як і пандемія Covid-19, продовольча криза найбільше вдарить по найбіднішим людям у ​​світі, сказав Малпасс. Тому що вони «менше їдять і матимуть менше грошей на будь-що інше, наприклад на навчання».

В інтерв’ю економічній редакції BBC Малпасс розповів, що, за історичними стандартами, світові запаси їжі великі. В світі достатньо їжі, щоб нагодувати всіх, але потрібно запустити процес доставки продовольства тим, хто найбільше його потребує.

Керівник Світового банку також висловив занепокоєння щодо «кризи всередині кризи». За його словами, йдеться про нездатність країн, що розвиваються, обслуговувати свої великі борги через пандемію на тлі зростання цін на продукти харчування та енергоносії.

«Близько 60% найбідніших країн зараз або переживають боргові проблеми, або мають високий ризик опинитися в борговій ямі», — сказав Малпасс.

Він порадив країнам зменшити боргове навантаження.