росія втретє з початку війни бреше, що захопила Рубіжне — Гайдай спростував фейк

У рф знову з’явився фейк про «звільнення Рубіжного» росіянами, тоді як це місто залишається під контролем України.

росія втретє з початку війни бреше, що захопила Рубіжне — Гайдай спростував фейк

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Втретє з початку війни: міноборони рф знову повідомило про „визволення“ Рубіжного.️ Заява — знову фейк️», — написав очільник області.

Він процитував абсурдні слова російських загарбників, що «56-й день спецоперації збройних сил росії ознаменувався звільненням Рубіжного в лнр».

Гайдай підкреслив, що, за даними Генштабу України, на 56-й день війни ворог намагався закріпитися в західній та північно-західній частинах Рубіжного, проте зазнав поразки.

«Це вже третє подібне „визволення“ окупантами Рубіжного, виходячи з російських брехливих зведень. Вперше цей населений пункт „перейшов під контроль“ загарбників 1 березня. Потім 18 березня російська пропаганда знову прозвітувала про „звільнення“ Рубіжного і навіть його „зачистку“ від ЗСУ. Проте 20 березня ми цю інформацію спростували», — пояснив керівник Луганщини.

За його словами, вчора (20 квітня) іноземні журналісти відвідали Південний район Рубіжного і також впевнилися у брехні росії.

«Країна-фейк не зупиниться. Отже, можливо, найближчим часом пропаганда Росії знову звітуватиме про четверте переможне „звільнення“ Рубіжного», — припустив Гайдай.