Естонія визнала дії Росії в Україні геноцидом

Парламентарі Естонії у четвер, 21 квітня, визнали дії Росії в Україні геноцидом. Про це повідомляється на сайті паламенту країни.

Естонія визнала дії Росії в Україні геноцидом

«На сьогоднішньому додатковому засіданні парламент заслухав виступ голови української парламентської делегації Олени Шуляк та одноголосно ухвалив заяву щодо військових злочинів і геноциду Росії в Україні», — йдеться у повідомленні.

Народна депутатка України Олена Шуляк сказала в парламенті Естонії, що це голосування є історично важливим для України. За словами Шуляк, визнання дій Росії геноцидом проти українського народу важливе для пам’яті про десятки тисяч загиблих. А також для тих, кого катували та зґвалтували, чиї будинки були зруйновані та тих, кого змушують ховатися сьогодні в Маріуполі.

«Наш спільний обов’язок — забезпечити, щоб таке ніколи не повторилося, ніде й у жодній країні. Я вірю, що разом ми зможемо досягти цієї мети», — сказала Шуляк.

Саме Естонія першою у 1993 році визнала влаштований Росією голодомор геноцидом українського народу, написала Шуляк в Telegram.

«Ми знаємо Естонію як країну нульової толерантності до будь-якого тоталітаризму, диктатури, геноциду та інших проявів нелюдської антигуманної політики. І сьогодні (21 квітня — ред.) вони першими розглянули питання про визнання геноциду, який вчинила та сама Росія на території України — але вже у ХХІ столітті», — написала депутатка.

Рекомендовані публікації