В Чернігівській та Сумській областях росія продовжує провокативні дії на кордоні

Ворог продовжує завдавати вогневого впливу, зосереджує зусилля на утримані раніше зайнятих рубежів.

В Чернігівській та Сумській областях росія продовжує провокативні дії на кордоні

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«В Чернігівській та Сумській областях росія продовжує провокативні дії, артилерійські обстріли цивільної інфраструктури. Також помічена робота ДРГ, які, прикриваючись вогнем артилерії, намагаються зайти не територію України. Днями у Сумській області українські прикордонники з боєм змусили противника відійти», — сказав він.

В Чернігівській та Сумській областях діють обмеження, які стосуються пересування і перебування у прикордонні. Андрій Демченко наголосив, що на кордоні з Білоруссю ДПСУ не фіксує активізації дій. В той же час, білоруські збройні сили посилюють кордон з Україною. Також зберігається можливість ракетного удару по території нашої держави зі сторони цієї країни.

«Обстановка на Придністровському сегменті кордону лишається напруженою, але суттєвих змін немає. Прикордонники, разом з усіма силами оборони, країни вживають всіх заходів для посилення цих ділянок. росія продовжує утримувати угрупування своїх збройних сил на кордоні з Україною. В той же час, формування ворогом підрозділів для наступу не спостерігається», — сказав він.