Україна арештувала активи РФ та білорусі

Орієнтовна вартість арештованих активів росії та білорусі становить близько 17 млрд грн. Серед них вагони, товарно-матеріальні цінності, грошові кошти.

«Орієнтовна вартість арештованих активів рф та рб, виявлених співробітниками Бюро економічної безпеки України, становить близько 17 млрд грн. Це вагони, товарно-матеріальні цінності, грошові кошти тощо. Сьогодні до цього переліку додалося 158 одиниць автомобілів та спецтехніки», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що співробітники БЕБ, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, у межах кримінального провадження викрили службових осіб низки підприємств в умисному ухиленні від сплати податків.

«Встановлено, що в період 2021−2022 років службові особи українського товариства з іноземними інвестиціями, яке є імпортером та офіційним дистриб’ютором автомобільної та іншого роду техніки виробництва республіки білорусь, за попередньою змовою з декількома підприємствами-дилерами здійснили передачу автомобілів», — зазначається в повідомленні.